NIEUWS!

Van harte welkom op onze informatieavond over het tijdig regelen van zaken rondom overlijden. Nadenken over uitvaartwensen en ook financiële regelingen. Volgende week woensdagavond, 1 november, in het MCC De Plataan, Vledderstraat 3 in Meppel om 20.00 uur. Zie verder de uitnodiging hieronder.

Persbericht
Informatieavond ‘Zelf de regie; helderheid voor nabestaanden!’ op 27 september

Beilen – Op woensdag 27 september 2017 organiseren uitvaartbegeleiders Grietje ten Hoeve en Emmy Boshoeve samen met notarissen Annet Varekamp en Berit Mulder de informatiebijeenkomst: ‘Zelf de regie; helderheid voor nabestaanden!’ Deze avond staat in het teken van het tijdig zelf regelen van zaken die spelen bij overlijden. Het wordt gehouden in Het Valkenhof, Witte Valkenstraat 2 in Beilen. De avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en de toegang is gratis.

Waarom op tijd regelen?
Stelt u zich eens voor: één van uw dierbaren komt (plotseling) te overlijden. Het kan u zomaar overkomen. En wat dan? Voor nabestaanden is het dan goed om te weten wat iemand belangrijk vindt en waar ze aan toe zijn. Hoe moet de uitvaart eruit zien? Hoe zijn de zaken financieel geregeld?

Helderheid voor nabestaanden
Uw eigen uitvaart voorbereiden is geen alledaagse bezigheid. Maar door al tijdens uw leven enkele zaken op papier te zetten die voor u belangrijk zijn, geeft u wel helderheid aan uw nabestaanden. Op deze manier kunnen zij bijvoorbeeld het afscheid naar uw wensen vormgeven, samen met de uitvaartbegeleider. Maar ook een testament geeft u zekerheid over hoe uw zaken geregeld worden na uw overlijden. U bepaalt bijvoorbeeld wie uw erfgenamen zijn en wie de executeur is. Ook dat geeft duidelijkheid aan nabestaanden.

Wat kunt u allemaal zelf regelen?
Tijdens de informatieavond op 27 september krijgt u meer informatie over wat u allemaal zelf kunt regelen. Notarissen Annet Varekamp en Berit Mulder informeren u deze avond graag over de onderwerpen levenstestament, executeur, wilsbeschikking en erfrecht. Uitvaartbegeleiders Grietje ten Hoeve en Emmy Boshoeve gaan met u in gesprek over uitvaartwensen en keuzes, verzekeringen en kosten. En natuurlijk kunt u al uw vragen stellen.

Behoud uw regie en wees voorbereid! Laat uw dierbaren nú weten hoe u uw zaken geregeld heeft, wat u belangrijk vindt en wat uw (uitvaart)wensen zijn.

Aanmelden en meer informatie
In verband met de catering is het fijn als u zich aanmeldt. Dit kunt u doen door te bellen naar
06 13 62 80 47. U kunt ook een e-mail sturen naar uitvaartbegeleiding@grietjetenhoeve.nl .

Heeft u nu al vragen? Bel of mail gerust naar:
Uitvaartbegeleiding Grietje ten Hoeve/Emmy Boshoeve: 06 13 62 80 47 of uitvaartbegeleiding@grietjetenhoeve.nl
Varekamp Notariaat: 0521 59 15 45 of info@varekampnotariaat.nl

Graag tot ziens op 27 september as.

Over ons
Grietje ten Hoeve en Emmy Boshoeve zijn twee zelfstandige uitvaartbegeleiders, ieder met een eigen werkgebied. Bij grote uitvaarten werken ze samen en nemen voor elkaar waar.

Grietje ten Hoeve (Beilen) begeleidt een uitvaart ‘gewoon anders’. ‘Elke vorm van afscheid nemen is anders omdat ieder mens uniek is. Afscheid nemen van uw naaste gaat gewoon op uw manier. Door mijn onafhankelijkheid zijn wensen op maat eenvoudig te realiseren.’
Emmy Boshoeve (Zwolle) begeleidt, ontzorgt en biedt vertrouwen van mens tot mens, voor een uitvaart naar uw wens. Met het oog op uw wensen komen we stap voor stap tot een uitvaart die uw karakter kenmerkt.

Annet Varekamp en Berit Mulder van Varekamp Notariaat in Dwingeloo hebben jarenlange ervaring in het zoeken naar oplossingen voor de juridische en financiële kant van het ouder worden. Zo zijn ze actief in de regio op het gebied van informatievoorziening over de juridische gevolgen van dementie en werken ze nauw samen met andere organisaties, waaronder zorginstellingen en het Netwerk Dementie Drenthe.