Verzekering

Verzekering

Belangrijk om te weten is dat je bij elke verzekering zelf je uitvaartonderneming kunt kiezen. Dus, waar je ook verzekerd bent, ik kan je uitvaart begeleiden.

Wel is het handig om te weten of je een natura- of een kapitaalverzekering hebt. In beide gevallen heb je te maken met een uitvaartdeposito. ‘In deposito’ doe je een eenmalige storting bij de verzekeringsmaatschappij, zodat de uitvaart vooraf alvast betaald is.

Waar je ook verzekerd bent, ik kan je uitvaart begeleiden.

De verschillen zijn:

  • Natura: Hier gaat het om een uitkering in de vorm van een pakket goederen of diensten.  In een pakket zit bijvoorbeeld een vastgesteld aantal rouwkaarten, de rouwauto, een standaardkist etc. Wanneer van dat pakket wordt afgeweken, moet je bijbetalen. Het kan zijn dat dit pakket wordt omgezet in een geldbedrag wanneer je besluit de uitvaart niet door de verzekeraar te laten verzorgen. Dit bedrag is vaak lager, waardoor moet worden bijbetaald. Een andere optie is dat de verzekeraar uitkeert op basis van de toegezonden nota van de uitvaart. Per onderdeel wordt dan gekeken wat wel en wat niet wordt vergoed.
  • Kapitaal: Bij een kapitaalverzekering wordt een bepaald bedrag uitgekeerd, het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Dit bedrag is geïndexeerd en is meegegroeid in de tijd. De keuze voor een uitvaartondernemer is meestal niet van invloed op de uitkering. Bij sommige verzekeraars moet je wel even melden als je een uitvaartondernemer buiten je woonplaats wilt.

Heb je jaren terug een polis afgesloten, maar bestaat die verzekeraar niet meer? De Nederlandse Bank heeft een lijst van alle opvolgers van niet meer bestaande levensverzekeraars en begrafenisfondsen. Bel naar 0800 0201 068 of kijk hier.